CANAL+ KuchniaProgram TV na jutro, Poniedziałek 20.05.2024
- 6:00Najlepsze ciasto w całej Francji (36)
reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
- 6:55Ugotuj mi, mamo! 2 (5)
magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- 7:20Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
- 7:45365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (10)
magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
- 8:15
- 10:15Z pola na stół (11)
serial dokumentalny
Jenn Sharp wyrusza w podróż po kanadyjskiej prowincji Saskatchewan. Chce pokazać, jak wyglądają uprawy i jak wytwarzana jest żywność. Odwiedza rolników, sadowników, pszczelarzy i drobnych przetwórców.
- 10:45Z pola na stół 2 (1)
serial dokumentalny
Dziennikarka Jenn Sharp kontynuuje podróż po kanadyjskiej prowincji. Odwiedza m.in. plantację świdośliwy i farmę, na której hoduje się kury. Bierze również udział w żniwach dzikiego ryżu.
- 11:15
- 12:15M jak mięso (3)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 12:50M jak mięso (4)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 13:20Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (11)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
- 13:50Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (12)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
- 14:20ABC gotowania - kuchnia grecka: Ciasto filo (6)
magazyn poradnikowy
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
- 14:50Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Wioska rybacka (3)
serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
- 15:25Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Durian i Kokos (4)
serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
- 15:55Paul Hollywood w Japonii (2)
serial dokumentalny
Mistrz piekarski w poszukiwaniu nowych inspiracji wyrusza na Daleki Wschód. To jego pierwsza wizyta w Japonii. Poznaje ciekawych ludzi, miejscowe zwyczaje i próbuje lokalnych przysmaków.
- 16:50David Rocco w Azji (3)
serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
- 17:20David Rocco w Azji (4)
serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
- 17:50Premiera: Javier Peńa zjada świat: Sycylia (1)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
- 18:50Premiera: Nico wrzuca na ruszt (4)
magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
- 19:20M jak mięso 4: Belgia (6)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
- 19:50Silvia Colloca - jak gotują Włosi 3 (9)
reality show
Mieszkająca w Australii włoska mistrzyni kuchni propaguje kulinarne tradycje swojej ojczyzny, nadając im nowoczesny sznyt. Jej recepta na sukces to proste potrawy oparte na kilku składnikach.
- 20:25Silvia Colloca - jak gotują Włosi 3 (10)
reality show
Mieszkająca w Australii włoska mistrzyni kuchni propaguje kulinarne tradycje swojej ojczyzny, nadając im nowoczesny sznyt. Jej recepta na sukces to proste potrawy oparte na kilku składnikach.
- 21:00Anthony Bourdain: miejsca nieznane 3 (6)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
- 21:55M jak mięso 6: Indyk (3)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
- 22:25Domowa piekarnia Kucharskiego (6)
magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 23:00Meksykański stół Pati 9 (10)
serial dokumentalny
Pati Jinich udaje się do malowniczej Sonory, której granicę wyznacza Zatoka Meksykańska. W głębi lądu ciągną się pola uprawne i pastwiska. Region ten słynie z wyrazistych smaków i aromatów.
- 23:30Meksykański stół Pati 10 (1)
serial dokumentalny
Pati Jinich rozpoczyna podróż w Guadalajarze, stolicy stanu Jalisco. Tutejsi szefowie kuchni słyną ze swego kunsztu. Kolejnym celem mistrzyni kulinarnej będzie Puerto Vallarta i jej piękne plaże.
- 0:00Herbarium 9 (5)
serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
- 0:30Herbarium 9 (6)
serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI