Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 29.04.2024
- 8:55Słodka trzynastka (6/8)
magazyn kulinarny
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
- 10:00Rodzinne przepisy Joanny (6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
- 10:35Rodzinne przepisy Joanny (1/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca przygotuje słodko-pikantny brunch. Przygotowuje zapiekankę z jarmużem i bekonem, kremowy serowo-czosnkowy grys, francuskie tosty, a do tego serwuje orzeźwiający napój brzoskwiniowy.
- 11:10Pichcić z Zoe (8/11)
magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
- 11:45Co nas truje (8/12)
program rozrywkowy
Olej palmowy to cichy zabójca. Ukrywa się we wszystkich przetworzonych produktach. Jest bezwonny, bez smaku, trudny do wykrycia przez człowieka i dlatego świadomie używany przez producentów.
- 12:30Perfekcyjni gospodarze (38/40)
serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 13:35Dziecięce mistrzostwa wypieków (1/10)
teleturniej kulinarny
Gospodarze i sędziowie - Valerie Bertinelli i Duff Goldman - sprawdzają talent dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 000 dol., artykuł w magazynie 'Food Network' i tytuł Mistrza Wypieków.
- 14:35Wiem, co jem na diecie (11/12)
magazyn poradnikowy
W najbliższym odcinku Kasia porozmawia z psychologiem. Przeprowadzi też eksperyment, który pokaże, na co patrzą ludzie wyspani i najedzeni, a gdzie wędruje wzrok osób głodnych i zdenerwowanych.
- 15:10Dziecięce mistrzostwa wypieków (9/10)
teleturniej kulinarny
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
- 16:15Ogniem i patelnią (6/8)
reality show
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
- 17:15Sztuka mięsa (2/12)
magazyn kulinarny
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
- 17:50Sztuka mięsa (1/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
- 18:25Kulinarny rejs po Polsce (3/27)
magazyn kulinarny
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
- 19:00Kulinarny rejs po Polsce (4/27)
magazyn kulinarny
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
- 19:35Kuchnia z pasją (1/6)
program rozrywkowy
Amerykańska restauratorka i szefowa kuchni Erin French otworzyła własny lokal. Zaaranżowała na ten cel wnętrze młyna. Miejsce to, serwujące lokalne przysmaki, odwiedzają klienci z całego świata.
- 20:35Wiem, co jem na diecie (12)
magazyn poradnikowy
Kasia dowie się, ile kilogramów i centymetrów straciła w czasie programu i czy poprawiło się jej zdrowie. Odwiedzi trenera i dietetyczkę oraz poszuka sposobów na przeciwdziałanie efektowi jojo.
- 21:15Wiosenny turniej wypieków (4/10)
reality show
Jesse Palmer rzuca wyzwanie dwunastu piekarzom, by stworzyli desery nawiązujące do wiosennej aury. Kardea Brown, Duff Goldman i Nancy Fuller zdecydują, który uczestnik dostanie 25 tysięcy dolarów.
- 22:20Słodki obóz z Marthą Stewart (1/4)
reality show
Sześciu cukierników przybywa na obóz kempingowy, by stanąć do rywalizacji w pieczeniu ciast. Martha Stewart i Jesse Palmer przedstawiają pierwsze wyzwanie - amerykański deser s'mores.
- 23:20Jedzenie na pocieszenie (7/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Misha Sukias przyrządza trzy szybkie, proste i smaczne potrawy, które poprawiają nastrój. Przepisy, które prezentuje, zachęcają do samodzielnego gotowania.
- 0:00Rodzinne przepisy Joanny (6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
- 0:35Rodzinne przepisy Joanny (1/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca przygotuje słodko-pikantny brunch. Przygotowuje zapiekankę z jarmużem i bekonem, kremowy serowo-czosnkowy grys, francuskie tosty, a do tego serwuje orzeźwiający napój brzoskwiniowy.
- 1:10Pichcić z Zoe (8/11)
magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
- 1:45Włoska kuchnia Benedetty (50/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 2:15Gwiazdy od kuchni (4/8)
program rozrywkowy
Gościem Katarzyny Bosackiej jest Dorota Gardias. Znana pogodynka i prezenterka telewizyjna dzieli się swoim zamiłowaniem do kuchni tajskiej. Przyrządza m.in. krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym.
- 2:45Wszystkiego słodkiego: Wielkanoc (3/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne dania świąteczne, którym nadadzą niebanalny charakter. Pieką więc wielkanocną babę i chałkę, a także przyrządzają paschę.
- 3:10Kuchnia z pasją (1/6)
program rozrywkowy
Amerykańska restauratorka i szefowa kuchni Erin French otworzyła własny lokal. Zaaranżowała na ten cel wnętrze młyna. Miejsce to, serwujące lokalne przysmaki, odwiedzają klienci z całego świata.
- 4:00Na tropie składników (13)
magazyn kulinarny
Alfonso Ribeiro serwuje wielokulturowe menu charakterystyczne dla USA.
- 4:25Co nas truje (6/12)
program rozrywkowy
Wyniki badań ujawniają, że dziennie spożywamy między 15 a 30 gramów soli (zalecana dawka to 5 gramów). Katarzyna Bosacka przybliży skutki nadużywania najpopularniejszej z przypraw.
- 5:00Palce lizać! (6/13)
magazyn kulinarny
Eddie Jackson prezentuje dania, które uważa za najciekawsze spośród potraw kuchni na całym świecie.
- 5:25Festiwal jedzenia (10/13)
serial dokumentalny
Gospodarze jeżdżą na konkursy kulinarne w USA: od South Beach Seafood Festival po San Diego Bacon Fest. Podczas rywalizacji szefowie kuchni konkurują, aby udowodnić, że ich danie jest najlepsze.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI