Food NetworkProgram TV na Niedziela 28.04.2024
- 11:45Z gruntu zdrowo (6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
- 12:20Z gruntu zdrowo (1/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
- 12:55Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
- 13:30Z gruntu zdrowo (3/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller przyrządzi smakowite dania z selera. Zajrzy na farmę Krzysztofa i Ani, by dowiedzieć się nieco więcej o uprawie tego warzywa. Zaserwuje im zaskakującą zupę z selera podaną w selerze.
- 14:00Z gruntu zdrowo (4/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller porozmawia o sposobie uprawy i właściwościach pora z Krzysztofem Stecem, właścicielem gospodarstwa w Ołtarzewie. W jego szklarni przyrządzi sałatkę z pora i fasoli podaną z kurkami.
- 14:35Rodzinne przepisy Joanny (3/6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
- 15:10Rodzinne przepisy Joanny (4/6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
- 15:4510 zadań specjalnych Michela Morana (7/10)
program rozrywkowy
Zadaniem Michela jest przygotować posiłek, z którym mógłby wziąć udział w konkursie na najdziwniejsze danie. Kucharz przyrządzi jagnięcinę karmelizowaną na miętowo oraz krem brulee z sera blue.
- 16:20Molly gotuje na farmie (5/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:55Molly gotuje na farmie (7/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 17:30Co nas truje (4/12)
program rozrywkowy
Katarzyna zaprosi dwie rodziny, aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat ich sposobu odżywiania. Postara się z pomocą specjalistów udowodnić, jak ważne jest jedzenie pełnowartościowych posiłków.
- 18:15Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (11/12)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka wyjaśnia, czy ufać rekomendacjom na produktach. Eksperci tłumaczą, jak odróżnić certyfikaty gwarantujące jakość od oszustwa. Widzowie dowiedzą się też, jak wybrać czajnik.
- 19:00Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/13)
magazyn poradnikowy
Producenci wmawiają, że preparaty multiwitaminowe to lekarstwo na przesilenie wiosenne. Kasia zdradza, ile w tym prawdy. W drugiej części programu radzi, czym należy się kierować, wybierając mop.
- 19:45Kuchnia jak u mamy (24/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 20:20Pichcić z Zoe (2/12)
magazyn kulinarny
Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
- 20:55Pichcić z Zoe (1/12)
magazyn kulinarny
Z okazji sylwestra Zoë piecze wieżę z kremowych ptysiów pokrytych karmelem, znaną jako croquembouche.
- 21:30Symon gotuje w domu (2/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 22:05Symon gotuje w domu (3/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 22:40Wiosenny turniej wypieków (2/9)
reality show
Clinton Kelly zaprasza utalentowanych piekarzy do kulinarnej rywalizacji o 25 tys. dol. i tytuł mistrza. Zawodnicy muszą stworzyć wiosenne desery, udowadniając swoje umiejętności oraz wyczucie smaku.
- 23:40Budżetowe wyzwanie (4/6)
reality show
Trójka kucharzy amatorów ma za zadanie przygotowanie posiłku, który miałby być pyszny, tani i pełen wartości odżywczych. Przed nimi dwie rundy, w trakcie których muszą wykazać się umiejętnościami.
- 0:40Ogniem i patelnią (9/10)
reality show
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
- 1:40Słodka obsesja (5/7)
serial dokumentalny
Szóstka utalentowanych piekarzy amatorów rusza w drogę, by zgłosić swoje najlepsze desery w konkursach w całej Ameryce.
- 2:35Zasadzka w supermarkecie (17/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 3:25Kobieta na Dzikim Zachodzie (4/13)
magazyn kulinarny
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
- 3:50Budżetowe wyzwanie (4/6)
reality show
Trójka kucharzy amatorów ma za zadanie przygotowanie posiłku, który miałby być pyszny, tani i pełen wartości odżywczych. Przed nimi dwie rundy, w trakcie których muszą wykazać się umiejętnościami.
- 4:40Dieta czy cud? (10)
magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik wypróbuje kriolipolizę, czyli zabieg chłodzenia tkanki tłuszczowej. W tym celu sięgnie po pewne domowe urządzenie. Doktor Marcin Ambroziak wytłumaczy, czym dokładnie jest ta metoda.
- 5:20Człowiek kontra jedzenie (8/32)
magazyn kulinarny
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI