Zdrowie na widelcu (83)
W skrócie: | Zagęstniki pozwalają producentom zwiększyć masę produktów spożywczych. Ania zdradzi, w jaki sposób zdemaskować niechciany dodatek skrobi w śmietanie i opowie o roślinnych wypełniaczach w mięsie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.
Zapychacze i zagęstniki pozwalają oszczędnym producentom zwiększyć masę produktów spożywczych. Ania zdradzi czym najczęściej wypycha się żywność i sprawdzi jak działają najpopularniejsze wypełniacze i zagęstniki. Podpowie także w jaki sposób zdemaskować niechciany dodatek skrobi w śmietanie i opowie o roślinnych wypełniaczach, które można znaleźć w mięsie. Pokaże również jak powstaje kiepskiej jakości kiełbasa i czym zapycha się pasztety, mielonki i dżemy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Guzik gospodarz