x
Zdrowie na widelcu (83)

Zdrowie na widelcu (83)

magazyn poradnikowy Polska 2015   od 12 lat
W skrócie:Zagęstniki pozwalają producentom zwiększyć masę produktów spożywczych. Ania zdradzi, w jaki sposób zdemaskować niechciany dodatek skrobi w śmietanie i opowie o roślinnych wypełniaczach w mięsie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.

Zapychacze i zagęstniki pozwalają oszczędnym producentom zwiększyć masę produktów spożywczych. Ania zdradzi czym najczęściej wypycha się żywność i sprawdzi jak działają najpopularniejsze wypełniacze i zagęstniki. Podpowie także w jaki sposób zdemaskować niechciany dodatek skrobi w śmietanie i opowie o roślinnych wypełniaczach, które można znaleźć w mięsie. Pokaże również jak powstaje kiepskiej jakości kiełbasa i czym zapycha się pasztety, mielonki i dżemy.

Twórcy (pokaż wszystkich)