x
Zdrowie na widelcu (70)

Zdrowie na widelcu (70)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Kuchnia może się okazać niebezpiecznym miejscem. Anna Guzik sprawdza, jak uniknąć zagrożeń podczas przyrządzania posiłków. Z bliska przyjrzy się pasożytom i bakteriom, które mogą się kryć w jedzeniu.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Kuchnia może się okazać bardzo niebezpiecznym miejscem, prawdziwym polem minowym. Laicy w kwestiach gotowania i pieczenia, którzy nie potrafią korzystać z dostępnych narzędzi i sprzętów, są w niej narażeni na skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Anna Guzik sprawdzi więc, jak i w czym przyrządzać posiłki, by uniknąć zagrożeń. Z bliska przyjrzy się pasożytom i bakteriom, które mogą się kryć w jedzeniu. Na własnej skórze przekona się również, czym może grozić niewłaściwe przechowywanie żywności.

Twórcy (pokaż wszystkich)