Zdrowie na widelcu (70)
W skrócie: | Kuchnia może się okazać niebezpiecznym miejscem. Anna Guzik sprawdza, jak uniknąć zagrożeń podczas przyrządzania posiłków. Z bliska przyjrzy się pasożytom i bakteriom, które mogą się kryć w jedzeniu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.
Kuchnia może się okazać bardzo niebezpiecznym miejscem, prawdziwym polem minowym. Laicy w kwestiach gotowania i pieczenia, którzy nie potrafią korzystać z dostępnych narzędzi i sprzętów, są w niej narażeni na skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Anna Guzik sprawdzi więc, jak i w czym przyrządzać posiłki, by uniknąć zagrożeń. Z bliska przyjrzy się pasożytom i bakteriom, które mogą się kryć w jedzeniu. Na własnej skórze przekona się również, czym może grozić niewłaściwe przechowywanie żywności.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Guzik gospodarz