Smaki Indii według Davida Rocco 2: Bengalska musztarda (8)
(David Rocco's Dolce India 2: Bengali Mustard)
magazyn kulinarny Kanada 2015
W skrócie: | David zwiedza Kalkutę, miasto o niezwykle bogatej kulturze i tradycjach kulinarnych. Spotyka Myancka, miejscowego szefa kuchni. Wspólnie cieszą się tradycyjnym bengalskim śniadaniem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
David wraca do Indii, by podróżować mniej uczęszczanymi szlakami i odkrywać nieznane skarby tego kraju. Z charakterystyczną dla siebie swobodą gotuje w najprzeróżniejszych miejscach i zaprzyjaźnia się z miejscowymi, by lepiej poznać indyjską kuchnię.
David zwiedza Kalkutę, miasto o niezwykle bogatej kulturze i tradycjach kulinarnych. Spotyka Myancka, miejscowego szefa kuchni, z którym odwiedzi targ rybny. Ale najpierw wspólnie cieszą się tradycyjnym dziesięciodaniowym bengalskim śniadaniem. Później zaszywają się w kuchni z kupionymi na targu produktami i eksperymentują z dwoma typowo kalkuckimi składnikami: musztardą i rybami rzecznymi.