x
Pascal po polsku (3/8)

Pascal po polsku (3/8)

magazyn kulinarny Polska 2013   b.o.
W skrócie:Pascal udowodni, że kwiaty mogą być składnikiem wielu dań. Opowie, jak przyrządzić pyszne potrawy z kwiatami jadalnymi i ziołami. Przygotuje m.in. pieczoną perliczkę zamarynowaną w ziołach.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd.

W tym odcinku Pascal udowodni, że kwiaty mogą być składnikiem wielu dań. Kucharz opowie, jak przyrządzić pyszne potrawy z aromatycznymi kwiatami jadalnymi i ziołami. Pascal przyrządzi między innymi pieczoną perliczkę zamarynowaną w świeżych ziołach z sałatą z kwiatów jadalnych.