x
Pascal po polsku (2/8)

Pascal po polsku (2/8)

magazyn kulinarny Polska 2013   b.o.
W skrócie:Tematem odcinka będzie drób. Szef kuchni pokaże, jak przyrządzić kaczkę z sosem z grzybów leśnych i białej rzodkwi. Przygotuje też sałatkę z fasoli szparagowej z grillowaną piersią gęsi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd.

Tematem tego odcinka będzie drób. Szef kuchni pokaże, jak przyrządzić przepyszną pieczoną kaczkę z sosem z grzybów leśnych i białej rzodkwi. Przygotuje też sałatkę z fasoli szparagowej z grillowaną piersią gęsi. A na koniec zaproponuje frittatę, czyli omlet ze szpinakiem i kozim serem podawaną z pyszną sałatą.