Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie

Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Po grzybobraniu mistrz kuchni przygotuje: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z sałatką i grzybami, a także polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 18 lutego
dziś
18:20 TVP Rozrywka
środa, 19 lutego
jutro
6:40 TVP Rozrywka
piątek, 28 lutego
za 10 dni
20:55 TVP HD
sobota, 29 lutego
za 11 dni
7:35 TVP HD
niedziela, 1 marca
za 12 dni
14:55 TVP HD

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol udowadnia, że na grzybobranie można wybrać się także zimą. Ta pora roku sprzyja tym amatorom leśnych poszukiwań, którzy chcą mieć w swoich koszykach rzadkie okazy, m.in. boczniaki, płomienice zimowe czy ucha bzowe. W przeczesywaniu leśnych zakątków towarzyszy kucharzowi specjalista od dzikich grzybów i roślin. Po intensywnym spacerze czas na gotowanie. Mistrz kuchni przygotuje trzy smakowite dania: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z kolorową ciepłą sałatką i grzybami oraz polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także