x
Okrasa łamie przepisy: Zdrowy smak kiszonki

Okrasa łamie przepisy: Zdrowy smak kiszonki

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Przez wieki ludzkość zmagała się z problemem przechowywania żywności. Dawni Polacy kisili nie tylko warzywa, ale też owoce i grzyby. Karol Okrasa przypomina smak zapomnianych kiszonek.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Przez wieki ludzkość zmagała się z problemem przechowywania żywności na czasy niedostatku. Dawni Polacy kisili nie tylko warzywa, ale też owoce i grzyby, by zakonserwować je na później. Karol Okrasa postanawia przypomnieć smak zapomnianych kiszonek. Przygotowuje apetyczne i zaskakujące potrawy z ich wykorzystaniem.

Twórcy (pokaż wszystkich)