Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury
W skrócie: | Kucharz prezentuje przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do mięs. Po potrzebny do wyrobów miód jedzie do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz prezentuje proste przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do potraw mięsnych. Po potrzebny do wyrobów miód udaje się do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. Najpierw zaproponuje smażone wątróbki drobiowe. Następnie przyrządzi marynowany w ziołach kotlet cielęcy, podany z upieczonym na blasze podpłomykiem i konfiturą z gruszek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 0:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W neolitycznym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:15