Okrasa łamie przepisy: Pstrąg
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Tym razem Karol wykazuje się swoją inwencją i pokazuje, jakie oryginalne potrawy można przygotować ze świeżego pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol postanawia przypomnieć potrawę, która kiedyś była polską specjalnością, zupę rybną z pstrąga. Przy okazji udowadnia, że nawet wyglądające mało apetycznie rybie łby mogą stanowić składnik wyśmienitej potrawy. Gośćmi pomysłowego kucharza są właściciele gospodarstwa rybnego, Barbara i Jan Ossowscy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 kwietnia 0:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 kwietnia 1:00 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Elegancja na Batorym - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 7:25
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 12:00 i 7 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia rowerowa - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 7:10