x
Okrasa łamie przepisy: Ognista kuchnia

Okrasa łamie przepisy: Ognista kuchnia

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni podworskiej w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Tam opowiada o sposobach wykorzystania rozmaitych trunków w kuchni i przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem i ciasto czekoladowe z marynowanymi w whisky morelami.

Twórcy (pokaż wszystkich)