Okrasa łamie przepisy: Królik po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa bierze na kulinarny warsztat mięso królicze. Kucharz przyrządza combry z królika pieczone w szynce dojrzewającej. Druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa bierze na swój kulinarny warsztat mięso królika, które w Polsce jest trochę zapomniane, za to we Francji czy Niemczech uchodzi za niezwykle wartościowe. Jako pierwszą potrawę kucharz przyrządza combry z królika, pieczone w szynce dojrzewającej, podane na sałatce z sosem malinowym. Jego druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami, zaś trzecia - ragout z królika podany z makaronem i brukselką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaski posiłek oracza - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 0:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:40 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zatorskie karpie - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja