x
Okrasa łamie przepisy: Grillowanie na trzy sposoby

Okrasa łamie przepisy: Grillowanie na trzy sposoby

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa udaje się nad Wisłę, by pokazać, jak urozmaicić grillowe menu. Proponuje coś dla wegetarian, amatorów ryb oraz tych, którzy preferują wieprzowinę. Przyrządza ją jednak w nowej odsłonie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa udaje się nad Wisłę, aby pokazać, jak urozmaicić tradycyjne grillowe menu. Proponuje coś zarówno dla wegetarian, amatorów ryb oraz tych, którzy preferują wieprzowinę. Przyrządza ją jednak w zupełnie nowej odsłonie. Na pierwszy ogień idą placki z ciecierzycy pieczone na blasze z grillowanym tofu i ostrym sosem. Druga propozycja to łosoś z pikantną sałatką z pędów dzikiego czosnku, kiełków fasoli i pieczonej papryki. Na koniec kucharz przyrządza w kociołku ostrą zupę z wieprzowymi pulpetami.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także