x
Okrasa łamie przepisy: Czekolada na ostro i słono

Okrasa łamie przepisy: Czekolada na ostro i słono

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa odwiedza wytwórnię czekolady. Przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa odwiedza niewielką wytwórnię, która zajmuje się ręczną produkcją czekolady. Na miejscu przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano, czyli indykiem w sosie czekoladowym.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także