Kulinarny rejs po Polsce (14/27)
magazyn kulinarny
W skrócie: | Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
Mikołaj przyrządza kaczkę w towarzystwie zapomnianego agrestu. Jako dodatek do niej szykuje placuszki marchewkowo- kapuściane. Z kolei do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto oraz piankę truskawkową. Opowiada także historię wypiekania chleba sycylijskiego oraz przedstawia przepis na śledzia marynowanego
Zobacz także
- Kulinarny rejs po Polsce (1/27) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 18:25
- Kulinarny rejs po Polsce (2/27) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (3/27) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 18:25
- Kulinarny rejs po Polsce (4/27) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (5/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 18:25
- Kulinarny rejs po Polsce (6/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (7/27) - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 18:35
- Kulinarny rejs po Polsce (8/27) - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 19:10
- Kulinarny rejs po Polsce (9/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 2 maja 18:35
- Kulinarny rejs po Polsce (10/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 2 maja 19:10