Kuchnia Toskanii (4)
(Michela's Tuscan Kitchen)
magazyn kulinarny Australia 2016
W skrócie: | W Livorno Michela ma okazję skosztować przepysznej polenty smażonej w głębokim tłuszczu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Michela Chiappa nie jest profesjonalną kucharką, ale jej zamiłowanie do włoskiego jedzenia sprawia, że nawet z kilku prostych składników potrafi wyczarować przepyszne dania. Gotowania uczyła się pod okiem swoich krewnych - rodowitych Włochów. Podczas kulinarnej podróży po Toskanii Michela poznaje regionalne potrawy.
Michela Chiappa nie jest profesjonalną kucharką, ale jej zamiłowanie do włoskiego jedzenia sprawia, że nawet z kilku prostych składników potrafi wyczarować przepyszne dania. Gotowania uczyła się pod okiem swoich krewnych - rodowitych Włochów. Podczas swojej wizyty w Livorno Michela ma okazję skosztować przepysznej polenty - włoskiej potrawy ludowej z mąki kukurydzianej - smażonej w głębokim tłuszczu.