Kuchnia polskich Żydów: Dwa talenty pieprzu
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Łukasz Modelski zdradza tajniki kuchni żydowskiej. Pokazuje też, jak kształtowała się tradycja kulinarna, mieszały smaki polskich potraw i jak pod wpływem judaistycznych zasad tworzyły nową jakość. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program przybliża historię relacji Polaków i Żydów na przestrzeni wieków, także na płaszczyźnie kulinarnej. Łukasz Modelski zdradza tajniki kuchni żydowskiej, a także pokazuje, jak kształtowała się tradycja kulinarna, mieszały smaki polskich potraw i jak pod wpływem judaistycznych zasad tworzyły nową jakość.
Zobacz także
- Kuchnia polskich Żydów: Krucjatowi emigranci - magazyn kulinarny - wtorek, 2 kwietnia 16:30
- Kuchnia polskich Żydów: Pesach - Święto Wyzwolenia (17) - magazyn kulinarny - środa, 3 kwietnia 13:35
- Kuchnia polskich Żydów: Brakteaty i Arendy - magazyn kulinarny - czwartek, 4 kwietnia 16:30
- Kuchnia polskich Żydów: Nowy Rok - życzenia pomyślności (4) - magazyn kulinarny - piątek, 5 kwietnia 16:30
- Kuchnia polskich Żydów: Dwa talenty pieprzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 kwietnia 16:30
- Kuchnia polskich Żydów: Co tydzień święto - magazyn kulinarny - wtorek, 9 kwietnia 16:25
- Kuchnia polskich Żydów: Statuty, kobiety i bankierzy - magazyn kulinarny - środa, 10 kwietnia 16:30