x
Gwiazdy od kuchni (4/8)

Gwiazdy od kuchni (4/8)

program rozrywkowy Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Dorota Gardias ujawni, że uwielbia kuchnię tajską. Podczas wyjazdów do Azji nauczyła się przyrządzać tamtejsze dania. Chętnie to zaprezentuje, przygotowując krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Podczas wspólnego gotowania Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety zaproszonych przez siebie gwiazd. Nie tylko przygotowuje ulubione dania swoich gości, ale też poznaje wiele ciekawostek i anegdot z ich życia. Celebryci udzielą jej również kilku praktycznych wskazówek, nie tylko kulinarnych. Na jaw wychodzi m.in., kto gotuje w domu u Anny Kalczyńskiej, jaka jest popisowa potrawa Piotra Najsztuba oraz czy Ewa Drzyzga stosuje w swojej kuchni jakieś nieznane nikomu innemu sztuczki.

Dorota Gardias jako mała dziewczynka śpiewała z ojcem w rodzinnym zespole, próbowała też swoich sił w modelingu i konkursach piękności. Dziś może się pochwalić tytułami Miss Lubelszczyzny i najpiękniejszej studentki Lublina, jest też jedną z najbardziej znanych pogodynek i prezenterek telewizyjnych. W programie Kasi Bosackiej ujawni, że uwielbia kuchnię tajską. Podczas wyjazdów do Azji nauczyła się przyrządzać tamtejsze dania. Chętnie to zaprezentuje, przygotowując owoce morza, czyli krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym. Jako kolejne danie Dorota zaproponuje Kasi tradycyjną zupę tajską. Pokaże, jak dobierać odpowiednie proporcje przypraw, zdradzi też kilka innych kulinarnych sekretów i opowie o podróży do Azji, którą odbyła w towarzystwie Hani, swojej córki. Kasia z kolei będzie trzymała się Europy i zaserwuje Dorocie pierogi ruskie z odrobiną mięty.

Zobacz także