Fabryki smaku USA: Bekonowe wariacje (4)

Fabryki smaku USA: Bekonowe wariacje (4)

(Food Factory USA 2: No Snout About It)

serial dokumentalny   b.o.
W skrócie:Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest solony, wędzony i krojony na perfekcyjne kawałki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 21 października
za 3 dni
22:30 Discovery Science

Opis

W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.

W tym odcinku

Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest solony, wędzony i krojony na perfekcyjne kawałki, które mogą trafić do każdej kuchni. Ujawniają też, że woda z podziemnej rzeki w sercu kalifornijskiej pustyni to kluczowy dodatek napoju o smaku bekonu. Na koniec zaglądają do nowoczesnej rodzinnej firmy, w której słone chrupiące paski boczku są obtaczane w kremowej czekoladzie.

Zobacz także