Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Moc mąki (20) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Mania chrupania (21) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Prosto od krowy (22) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Oliwkowy dryl (23) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Zjem dżem (24) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:30