Fabryki smaku: Pikantne! (21)
(Food Factory 3: Hot Stuff!)
W skrócie: | Widzowie przekonają się, jak powstają: sos chili, cytrynowe włoskie lody i pakowane orzeszki ziemne. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady, w których produkowany jest sos tabasco. Fermentuje on w dębowych beczkach nawet przez trzy lata. Poznamy również sekret przepysznych włoskich lodów cytrynowych. Obejrzymy też fabrykę, w której odbywa się długotrwały proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych. Każdego roku trafia ich na rynek prawie milion kilogramów. Dowiemy się również, jakich składników potrzeba, aby uzyskać wyśmienity mus podwójnie czekoladowy.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Burger idealny (17) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 3:45
- Fabryki smaku: Japońskie smaczki (18) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 4:15
- Fabryki smaku: Makaron na rauszu (6) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 11:00
- Fabryki smaku: Światła, kamera, popcorn (7) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 11:30
- Fabryki smaku: Tofu na nowo (8) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 12:00
- Fabryki smaku: Wymarzone naleśniki (9) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 12:30
- Fabryki smaku: Gra w zielone (10) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 13:00
- Fabryki smaku: Góra smakołyków (11) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 13:30
- Fabryki smaku: Co za kęs! (19) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:45
- Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 4:15