Fabryki smaku: Marynaty i inne sztuczki (23)
(Food Factory 4)
W skrócie: | Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Twórcy ujawnią magiczny składnik, dzięki któremu czekoladowe łezki nie topią się w gorącym piekarniku. Ponadto w programie będzie można zobaczyć, jak co godzinę praży się tonę orzechów do mieszanki bakaliowej. Widzowie poznają też tajemnicę pikli w plasterkach i dowiedzą się, w jaki sposób podróż do Ameryki Południowej doprowadziła do powstania kremowej zupy z grzybów.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Prosto od krowy (22) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Oliwkowy dryl (23) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Zjem dżem (24) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:30
- Fabryki smaku: Odyseja smaku (8) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 13:00
- Fabryki smaku: Dania z ikrą (9) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 13:30