Fabryki smaku: Jak się smaży bez patelni? (18)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem odkryjemy jak powstaje smaczne burrito, jakie składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią torty, desery i koktajle oraz pysznych cukierków Abba-Zabba.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Zjem dżem (24) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:30
- Fabryki smaku: Odyseja smaku (8) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 13:00
- Fabryki smaku: Dania z ikrą (9) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 13:30
- Fabryki smaku: Toast za tost (13) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Grzanki grzechu warte (14) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 4:00