Fabryki smaku: Góra fasolek (15)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Tym razem autorzy programu pokazują, jak powstają pierogi kornwalijskie, koreańskie pierożki. Ponadto widzowie dowiedzą się, jakim składnikom swój smak zawdzięczają słodkie fasolki Jelly Belly. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Pyszna słodko-słona przekąska powstaje wskutek połączenia gładkiego karmelu i mlecznej czekolady z preclami. Później wizyta w fabryce produkującej popularne słodycze w kształcie fasolek. Na koniec kulisy powstawania koreańskich pierożków z pikantnymi przyprawami i warzywami. Widzowie dowiedzą się również, skąd wziął się charakterystyczny kształt pierogów kornwalijskich.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Moc mąki (20) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Mania chrupania (21) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Prosto od krowy (22) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Oliwkowy dryl (23) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Zjem dżem (24) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:30