Fabryka jedzenia: Rolada lodowa, sos tatarski, ciastka na patyku, prażone migdały (1)
(Food Factory 4)
W skrócie: | Zobaczmy jak góra składników zamienia się w ciastka na patyku oraz tort lodowy. W programie także o chrupkich migdałach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Tajemnice produkcji lodów karmelowo-czekoladowych, które podaje się jak ciasto, i wciąż udoskonalanego sosu tatarskiego. Widzowie dowiedzą się również, jaka maszyna jest niezbędna do wykrawania ciasteczkowych lizaków w przemysłowych ilościach. Z kolei aromatyczne migdały z solą z Morza Martwego prażą się w piecu.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - środa, 24 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - czwartek, 25 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (4) - serial dokumentalny - sobota, 27 kwietnia 9:00
- Fabryka jedzenia: The Rocky Road (19) - serial dokumentalny - sobota, 27 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: Over the Rainbow (20) - serial dokumentalny - sobota, 27 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Put The Kettle On (21) - serial dokumentalny - sobota, 27 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia: Not Tonight Josephine (22) - serial dokumentalny - niedziela, 28 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: Chip Off The Old Block (23) - serial dokumentalny - niedziela, 28 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Where You Bean? (24) - serial dokumentalny - niedziela, 28 kwietnia 12:05