Fabryka jedzenia: Lody czekoladowe, indyjskie curry, lizaki truskawkowo-szampanowe, batoniki z masłem orzechowym i dżemem (14)
(Food Factory 4)
W skrócie: | Widzowie prześledzą proces produkcji różnych przysmaków. Tym razem poznają ciekawostki o kremowym curry i lodach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
W ciągu 12 godzin można wyprodukować 80 tysięcy litrów lodów z czekoladowym puddingiem i ciasteczkami. Na miłośników curry czeka zaś mieszanka kokosa, imbiru i zielonej fasolki. W programie również ręcznie wytwarzane szampańskie lizaki truskawkowe, a także słodkie świnki z czekoladą, masłem orzechowym i dżemem malinowym.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 9:00
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Hill of Beans (15) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia: Welch Rare-Bite (16) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: The Name's Boondi (17) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Abba Zaba Doo! (18) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia (16) - serial dokumentalny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - wtorek, 23 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - środa, 24 kwietnia 7:30