Fabryka jedzenia: Diabelska przekąska, sos sojowy, piwo korzenne, maca (18)
(Food Factory 3: A Taste of Japan)
W skrócie: | Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak wygląda proces warzenia korzennego piwa. Jest ono przygotowywane w partiach po 4000 litrów, do których dodaje się całe łopaty przypraw i kory brzozowej. Dowiemy się też, dlaczego przepyszne torciki czekoladowe muszą być ręcznie zanurzane w ciemnej czekoladzie. Uzyskanie sosu sojowego tamari zajmuje nawet sześć miesięcy, podczas gdy koszerna maca musi być skończona w ciągu 18 minut, gdyż w przeciwnym razie wszystko będzie do wyrzucenia.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - dziś, 18 kwietnia 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryka jedzenia (15) - serial dokumentalny - piątek, 19 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 9:00
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: Hill of Beans (15) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia: Welch Rare-Bite (16) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: The Name's Boondi (17) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Abba Zaba Doo! (18) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia (16) - serial dokumentalny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - wtorek, 23 kwietnia 7:30