x
Ewa gotuje (280)

Ewa gotuje (280)

magazyn kulinarny Polska 2016   od 7 lat
W skrócie:Gospodyni programu ugotuje zupę z ogórków małosolnych. Danie główne będzie wspomnieniem wakacji - sakiewki z karkówką i warzywami. Potrawa pochodzi z Grecji, gdzie robiona jest na bazie jagnięciny.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ostatnie dni lata to dobry czas na kiszenie ogórków. Gospodyni ugotuje zupę właśnie z ogórków małosolnych. Z kolei danie główne będzie wspomnieniem greckich wakacji. Ewa przyrządzi sakiewki z karkówką wieprzową i warzywami. Potrawa pochodzi właśnie z Grecji, wedle oryginalnej receptury robiona jest na bazie jagnięciny, a nazywa się "kleftiko". Deser będzie typowo polski - Ewa upiecze placek z rabarbarem.

Zobacz także