x
Ewa gotuje (219)

Ewa gotuje (219)

magazyn kulinarny Polska 2014   od 7 lat
W skrócie:Późna wiosna oznacza bogaty wybór świeżych warzyw. Prowadząca przygotuje chłodnik ogórkowy z wędzonym łososiem i przepiórczym jajkiem. Daniem głównym będzie tradycyjny sznycel po wiedeńsku.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ewa Wachowicz, Miss Polonia 1992, a obecnie producentka i dziennikarka telewizyjna, przybliża widzom zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

Późna wiosna oznacza bogaty wybór świeżych warzyw. Ewa skorzysta z darów natury. Przygotuje chłodnik ogórkowy z wędzonym łososiem i przepiórczym jajkiem. Daniem głównym będzie tradycyjny sznycel po wiedeńsku, czyli bardzo cienko rozbity kotlet cielęcy w panierce z bułki tartej. Na deser znana kucharka poda serniczki z owocami.

Zobacz także