Dookoła Bałtyku (4)
magazyn kulinarny Polska 2020
Reżyseria: | Agnieszka Żmijewska |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Widzowie wyruszą w podróż dookoła Bałtyku, w trakcie której poznają historię rybołówstwa, niebanalne przepisy na potrawy z ryb, a także tradycyjne receptury. Kucharze dotrą do starych książek kucharskich, by wypróbować najciekawsze pomysły na dania z polskich ryb. W programie nie zabraknie też ciekawostek ze świata kulinariów, a także atrakcji turystycznych oraz archeologicznych odwiedzanych regionów Polski.
Pasjonaci kulinarni zdradzają przepis na troć bałtycką pieczoną przy ognisku, podaną z puree z pieczonych ziemniaków z kefirem. Dodatkowo serwują fasolkę szparagową w maśle z koperkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Agnieszka Żmijewska reżyseria