Anthony Bourdain: Bez rezerwacji (15/20)
(Anthony Bourdain: No Reservations 4)
W skrócie: | Egipt jest jedną z najstarszych cywilizacji na Ziemi. W celu uniknięcia długich kolejek turystów, chcących obejrzeć Sfinksa, Tony postanawia zwiedzić to miejsce z jednym z mieszkańców. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Anthony Bourdain, smakosz i podróżnik, kolejny raz wyrusza w świat w poszukiwaniu smaków serwowanych przez kuchnie różnych zakątków świata nie wahając się próbować najdziwniejszych, lokalnych przysmaków. Poszukiwacz przygód odwiedzi m.in. Kanadę, Wyspy Brytyjskie, Grecję i Rumunię. Sprawdzi też jak żyją i jedzą ludzie na Jamajce i Hawajach, w Laosie, Tokio, Urugwaju, Kolumbii, Hiszpanii i Egipcie. Tony Bourdain, absolwent Culinary Institute of America, przeszedł wszystkie szczeble kariery kucharskiej, od pomywacza do szefa kuchni znakomitej nowojorskiej restauracji "Brasserie Les Halles". Jest autorem książek kulinarnych i tzw. Kuchennych, czyli ukazujących pracę kuchni 'od kuchni'. Jego książka "Kill Grill. Restauracja od kuchni" została wydana w 23 krajach i stałą się światowym bestsellerem.
W tym odcinku
Egipt jest jedną z najstarszych cywilizacji na Ziemi. W celu uniknięcia długich kolejek turystów, chcących obejrzeć Sfinksa, Tony postanawia zwiedzić miejsce z lokalnym mieszkańcem i zasmakować na chwilę prawdziwego egipskiego życia.
Zobacz także
- Anthony Bourdain: Bez rezerwacji (2/22) - serial dokumentalny - dziś, 18 kwietnia 22:20 i 2 późniejsze emisje
- Anthony Bourdain: Bez rezerwacji (1/22) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 15:40
- Anthony Bourdain: Bez rezerwacji (3/22) - serial dokumentalny - czwartek, 25 kwietnia 22:05 i 2 późniejsze emisje
- Anthony Bourdain: Bez rezerwacji (5/22) - serial dokumentalny - niedziela, 28 kwietnia 15:45