Afryka od kuchni: Kaloleni, Kenia (12)
(Tales from the Bush Larder 2: Rodents & Raptiles - Mombasa, Kenya)
serial dokumentalny Kenia 2013
W skrócie: | Kiran Jethwa jedzie do Kaloleni w Kenii. Tam skosztuje mięsa sawannika i wina palmowego. Planuje również wizytę na farmie krokodyli, która zainspiruje go do przygotowania kebabu z krokodylim mięsem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kucharz Kiran Jethwa wyrusza w kulinarną podróż po Kenii, Etiopii i Ugandzie. Odkryje zarówno uroki kontynentu, jaki i niezwykłości afrykańskiej kuchni. Pozna inspirujących ludzi, ich kulinarne tradycje i spróbuje mało znanych specjałów.
W tym odcinku
Kiran Jethwa jedzie do Kaloleni w Kenii. Tam poznaje kulturę ludu Giriama, skosztuje mięsa sawannika i wina palmowego. Planuje również wizytę na farmie krokodyli, która zainspiruje go do przygotowania kebabu z krokodylim mięsem.