Food Network Program TV na dziś
- 11:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (5/13)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przekona się, co można znaleźć w sałatkach ze sklepu i surówkach z restauracyjnego menu. Odkryje też, z czego składa się sos ziołowy i co zawierają w sobie inne dodatki do sałatek.
- 12:35Perfekcyjni gospodarze (9/40)
serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 13:40Wiosenny turniej wypieków (4/8)
reality show
Jedenastu utalentowanych piekarzy bierze udział w rywalizacji, wykorzystując swój talent w tworzeniu wiosennych deserów. Zwycięzca zdobędzie 25 tysięcy dolarów. Program prowadzi Clinton Kelly.
- 14:40Pyszna Wielkanoc (1/4)
magazyn kulinarny
Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.
- 15:15Wielkanocny turniej wypieków (4/6)
magazyn kulinarny
Grupa piekarzy, którzy uwielbiają Wielkanoc, podejmuje się świątecznego wyzwania. Przygotowują tematyczne desery i inne smakołyki, które zadziwią jurorów, a widzów przeniosą w wyjątkowy klimat.
- 16:20Zasadzka w supermarkecie (3/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 17:20Makłowicz w drodze (3/11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
- 17:55Makłowicz w drodze (4/11)
magazyn kulinarny
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
- 18:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przyrządzi empanadas z makrelą i papryką. Ciasto w tym daniu wyrabia się z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią i papryką.
- 19:00Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przyrządzi specjalności kuchni portugalskiej. Daniem głównym będzie espetadas, czyli szaszłyki. Mistrzyni smaku wykona je z polędwicy wołowej, którą natrze czosnkiem i liśćmi laurowymi.
- 19:35Wiejskie włoskie gotowanie (2/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
- 20:35Pyszna Wielkanoc (2/4)
magazyn kulinarny
Anna Starmach pokazuje potrawy wielkanocne. Zaczyna gotowanie od zupy chrzanowej. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Mistrzyni kuchni przyrządza zatem królika w śmietanie.
- 21:15Słodka potyczka (5/6)
reality show
Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
- 22:20Jedzenie w trasie (1/8)
magazyn kulinarny
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
- 23:25Tradycyjne smaki Palermo (4/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
- 0:10Sztuka mięsa (5/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
- 0:40Sztuka mięsa (6/12)
magazyn kulinarny
Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
- 1:15Wiem, co jem (11/15)
magazyn poradnikowy
Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
- 1:50Przepisy prosto z serca (2/20)
magazyn kulinarny
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
- 2:30Przyślij przepis (6/7)
magazyn kulinarny
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
- 3:05Przyślij przepis (7)
magazyn kulinarny
Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
- 3:30Wiejskie włoskie gotowanie (2/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
- 4:20Tradycyjne smaki Palermo (4/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
- 4:55W życiu nie jadłeś nic lepszego (4/13)
magazyn kulinarny
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Są wśród nich potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
- 5:20Co nas truje (1/12)
program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI