x
Zdrowie na widelcu: Pleśń (24)

Zdrowie na widelcu: Pleśń (24)

magazyn poradnikowy Polska 2013   od 12 lat
W skrócie:Jedzenie pokryte pleśnią jest szkodliwe. Są jednak takie produkty, które konsumenci wybierają właśnie ze względu na nią, np. francuskie sery. Anna Guzik opowie o rodzajach pleśni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.

Zwykle jedzenie pokryte pleśnią jest uznawane za szkodliwe i nienadające się do spożycia. Są jednak takie produkty, które konsumenci wybierają właśnie ze względu na pleśń, np. francuskie sery, hiszpańskie kiełbasy i wina deserowe. W dzisiejszym odcinku Anna Guzik odpowie na pytanie, dlaczego tak jest i które produkty pokryte pleśnią można jeść, a które należy niezwłocznie wyrzucić.

Twórcy (pokaż wszystkich)