Zdrowie na widelcu: Pleśń (24)
magazyn poradnikowy Polska 2013
W skrócie: | Jedzenie pokryte pleśnią jest szkodliwe. Są jednak takie produkty, które konsumenci wybierają właśnie ze względu na nią, np. francuskie sery. Anna Guzik opowie o rodzajach pleśni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.
Zwykle jedzenie pokryte pleśnią jest uznawane za szkodliwe i nienadające się do spożycia. Są jednak takie produkty, które konsumenci wybierają właśnie ze względu na pleśń, np. francuskie sery, hiszpańskie kiełbasy i wina deserowe. W dzisiejszym odcinku Anna Guzik odpowie na pytanie, dlaczego tak jest i które produkty pokryte pleśnią można jeść, a które należy niezwłocznie wyrzucić.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Guzik gospodarz