x
Zdrowie na widelcu: Oleje (64)

Zdrowie na widelcu: Oleje (64)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik sprawdza, które oleje nadają się do smażenia, a które - wyłącznie do sałatek. Tłumaczy, czym jest olej rafinowany i objaśnia proces tłoczenie na ciepło. Przygotowuje hiszpańskie dania.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Nie każdy tłuszcz jest niezdrowy, tylko trzeba wiedzieć, który wybrać i do czego go stosować. Anna Guzik sprawdzi, które oleje nadają się do smażenia, a które - wyłącznie do sałatek. Wyjaśni, czym różni się olej rafinowany od nierafinowanego i na czym polega tłoczenie na ciepło. Następnie prowadząca zaprosi widzów do swojej kuchni, gdzie przygotuje pyszne hiszpańskie dania.

Twórcy (pokaż wszystkich)