x
Zdrowie na widelcu: Naleśniki (43)

Zdrowie na widelcu: Naleśniki (43)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik opowie o technice smażenia naleśników. Zdradzi, jaka powinna być konsystencja ciasta. Zaprezentuje ciekawe pomysły na farsz i stoczy z dietetyczką batalię o krokiety.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Naleśnik - niby proste danie, a nie zawsze się udaje. W dzisiejszym odcinku Anna Guzik opowie o technice smażenia pysznych placków; zdradzi, jaka powinna być konsystencja ciasta, jakiej mąki należy użyć i na jakiej patelni smażyć, oraz wyjaśni, dlaczego placki rozrywają się podczas odwracania. Prowadząca zaprezentuje ciekawe pomysły na naleśniki, m.in. po amerykańsku, z farszem na słodko i na słono, oraz w nietypowej roli - makaronu do zupy. Ania stoczy z dietetyczką batalię o krokiety, dowie się, jak łatwo zepsuć zdrowy naleśnik oraz przygotuje placki włoskie - lekkie, pełnowartościowe i ze zdrowymi dodatkami. Prowadząca sprawdzi również, czy można kupić gotowe zdrowe naleśniki.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także