x

Zdrowie na widelcu: Mielonki (21)

magazyn poradnikowy Polska 2013   od 12 lat
W skrócie:W sklepach jest ogromny wybór konserw: mielonki, pasztety, metki i wszystko, co ma w nazwie mięso i zmieści się do puszki. Anna Guzik podpowie, czym się kierować w wyborze dobrej konserwy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.

Miłośnicy biwakowania najlepiej wiedzą, czym są konserwy. W sklepach ich wybór jest ogromny: mielonki, szynki konserwowe, pasztety, metki i wszystko, co ma w nazwie mięso i zmieści się do puszki. Anna Guzik podpowie, czym się kierować w wyborze dobrej jakości konserwy i sprawdzi, co robi w puszkach azotyn sodu, który może się przekształcić w rakotwórcze związki. Ania zdradzi również przepis na domową mielonkę i poczęstuje dietetyczkę Magdę Jarzynkę tatarowymi przysmakami.

Twórcy (pokaż wszystkich)