x
Zdrowie na widelcu: Mąka i produkty mączne (38)

Zdrowie na widelcu: Mąka i produkty mączne (38)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik przyjrzy się mące. Zaprezentuje ranking różnych gatunków tego produktu oraz podpowie, który jest najzdrowszy. Widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać świeżą mąkę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Anna Guzik przyjrzy się mące. Można śmiało powiedzieć, że jest ona niezbędna w każdej kuchni, mimo że - zdaniem niektórych - przyczynia się do otyłości. Prowadząca zaprezentuje ranking różnych gatunków tego produktu i podpowie, która mąka jest najzdrowsza oraz najbardziej odpowiednia do konkretnych dań. Ania weźmie pod lupę najpopularniejsze produkty mączne, m.in. kluski, knedle, pyzy, zasmażki i panierki. Widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać świeżą mąkę oraz jak odróżnić prawdziwy chleb od napompowanego powietrzem pieczywa.

Twórcy (pokaż wszystkich)