x
Zdrowie na widelcu: Kurczak (49)

Zdrowie na widelcu: Kurczak (49)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik wyjaśnia, jak poznać, czy kurczak jest świeży. Odkrywa, co czai się w gotowych produktach z mielonego mięsa. Dzieli się też przepisem na kurczaka w sosie winnym z suszonymi śliwkami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Od jakiegoś czasu na polskich stołach z całego bogactwa drobiu niepodzielnie króluje kurczak. Ania Guzik przyjrzy się więc bliżej temu ptakowi. Prowadząca sprawdzi, jak rozpoznać, czy kurczak jest świeży i czy tuszka jest zdrowa i pełnowartościowa. Odkryje, co czai się w gotowych produktach z mielonego kurczaka, i zaprezentuje dania, w których delikatny i chudy król drobiu zmienia się w bombę kaloryczną. Ania będzie więc próbowała namówić dietetyczkę na popularne nuggetsy i pieczone udka z chrupiącą skórką. Na koniec miłośniczka zdrowego jedzenia zaprosi widzów do swojej kuchni, gdzie zaprezentuje przepis na pysznego kurczaka w sosie winnym z suszonymi śliwkami oraz na quiche z kurczakiem z rukolą, winogronami i serem pleśniowym.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także