x

Zdrowie na widelcu: Kotlety (56)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą to jedno z najbardziej kalorycznych dań. Widzowie przekonają się, czy jest nadzieja, by z czystym sumieniem rozkoszować się tradycyjnym schaboszczakiem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Kotlet schabowy podany z ziemniakami i zasmażaną kapustą to jedno z najpopularniejszych dań na polskich stołach, lecz także jedno z najbardziej kalorycznych i najtłustszych. Widzowie przekonają się, czy jest nadzieja, by z czystym sumieniem rozkoszować się tradycyjnym schaboszczakiem. Anna Guzik weźmie pod lupę kotlety. Oceni, który jest zdrowszy: sznycel wiedeński czy sznycel po wiedeńsku. Uzdrowi niezdrowy kotlet schabowy, a nawet sięgnie po kotlety duszone. Wybierze się na sklepowe łowy w poszukiwaniu najlepszej wołowiny i przygotuje pyszny rumsztyk. Przyjrzy się również gotowym kotletom, które można kupić w sklepie. A na końcu pokłóci się z dietetyczką o niby zdrowe kotlety rybne.

Twórcy (pokaż wszystkich)