x
Zdrowie na widelcu: Etykiety (73)

Zdrowie na widelcu: Etykiety (73)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik radzi, jak czytać etykiety, by kupić produkt najwyższej jakości i nie dać się oszukać. Podpowiada też, gdzie w opisie składu szukać procentowej zawartości poszczególnych składników.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

W dzisiejszym odcinku Anna Guzik bliżej przyjrzy się etykietom. Widzowie dowiedzą się, jak je czytać, by kupić produkt najwyższej jakości i nie dać się nabrać na chwyty reklamowe. Prowadząca podpowie, gdzie w opisie składu produktu szukać procentowej zawartości poszczególnych jego składników i jak rozpoznać wśród nich alergeny. Gospodyni programu ze szczególną starannością zbada etykiety umieszczone na mięsie i produktach mięsnych. Widzowie dowiedzą się także, jak kluczowe znaczenie ma kolagen dla wartości mięsa mielonego.

Twórcy (pokaż wszystkich)