x
Zdrowie na widelcu: Cebula (71)

Zdrowie na widelcu: Cebula (71)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik wyjaśnia, czym charakteryzują się poszczególne gatunki cebuli oraz jakie są jej walory. Prowadząca podyskutuje też z dietetyczką o potrawach, które można przyrządzić z tego warzywa.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

W dzisiejszym odcinku Anna Guzik rozbierze cebulę warstwa po warstwie i sprawdzi, czy jest warta aż tylu łez. Widzowie dowiedzą się, czym charakteryzują się poszczególne gatunki cebuli oraz jakie są jej walory prozdrowotne. Prowadząca wybierze się na sklepowe łowy i znajdzie zarówno najzdrowszą, kolorową bulwę, jak i cebulowe koszmarki. Z dietetyczką podyskutuje o cebulowych krążkach i smażonej cebuli. Zdradzi również swój sposób, by uniknąć płaczu podczas krojenia tego warzywa.

Twórcy (pokaż wszystkich)