x
Zdrowie na widelcu: Antyrak (57)

Zdrowie na widelcu: Antyrak (57)

magazyn poradnikowy Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik sprawdzi, które produkty spożywcze mają zastosowanie w profilaktyce nowotworowej. Opowie m.in. o dobroczynnym działaniu zielonej herbaty i jagód. Przyrządzi danie z kapustą i brokułami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Anna Guzik sprawdzi, które produkty spożywcze mogą pomóc w obronie przed nowotworami. Zbada, jaka żywność pomaga, a jaka szkodzi w profilaktyce. Oczywiście należy pamiętać, że nie ma żywności, która leczy raka. Ania opowie m.in. o działaniu zielonej herbaty i jagód. Odkryje dobroczynne właściwości komosy i przyrządzi antyrakowe danie z kapustą i brokułami. Widzowie dowiedzą się również, czym jest indeks glikemiczny i jaki rodzaj otyłości zwiększa szanse na zachorowanie na nowotwór.

Twórcy (pokaż wszystkich)