x
Zdrowie na widelcu (81)

Zdrowie na widelcu (81)

magazyn poradnikowy Polska 2015   od 12 lat
W skrócie:Ania sprawdza, z czego cukiernicy kręcą ciasta. Widzowie dowiedzą się, czym są mieszanki cukiernicze, ile składników ze świeżych jajek zostaje w jajkach w proszku i jak wybrać ciastko w cukierni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.

Ania sprawdza, z czego cukiernicy kręcą ciasta. Widzowie dowiedzą się, czym są mieszanki cukiernicze, ile dobrych wartości ze świeżych jajek zostaje w jajkach w proszku i jak rozpoznać prawdziwe ciastko w cukierni. Naszą dietetyczkę Ania będzie chciała namówić na dodatki pomagające w pieczeniu ciast w domu. I odkryje, jaka jest różnica pomiędzy cukrem wanilinowym a waniliowym. W swojej kuchni Ania upiecze tradycyjne ciasta tradycyjne na naturalnych składnikach, czyli karpatkę i ciasto kokosowe.

Twórcy (pokaż wszystkich)