x
Zdrowie na widelcu (80)

Zdrowie na widelcu (80)

magazyn poradnikowy Polska 2015   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik bada potrawy, których zjedzenie niejednemu nie mieści się w głowie. Widzowie dowiedzą się m.in., jak wykorzystać zwykle pomijane części zwierząt (np. świńską głowę, skórę i kurze łapki).

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.

Anna Guzik bada dziś potrawy, których zjedzenie niejednemu nie mieści się w głowie. Widzowie dowiedzą się m.in., jak wykorzystać zwykle pomijane części zwierząt (np. świńską głowę, skórę i kurze łapki), oraz jakie wartości odżywcze kryją się w kościach i do czego można wykorzystać zwierzęcą krew. Prowadząca przyjrzy się produktom, których zapach sprawia, że niektórzy trzymają się od nich z daleka, i zrobi przegląd najdziwniejszych dań, jakie jada się na świecie. Na koniec gospodyni programu zdradzi przepisy na tradycyjną czerninę i bycze jądra w sosie morelowym.

Twórcy (pokaż wszystkich)