Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - porcja wieprzowiny bez winy
magazyn kulinarny
W skrócie: | Widzowie poznają proces właściwego przygotowywania wieprzowiny do spożycia. Dowiedzą się też, ile i jak można przechowywać świeże mięso - w lodówce lub opakowaniach próżniowych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.
Widzowie poznają proces przygotowywania wieprzowiny do spożycia. Dowiedzą się również, ile i jak można świeże mięso przechowywać - w lodówce lub opakowaniach próżniowych. Eksperci opowiedzą również o dawnych sposobach przechowywania mięsa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Krystyna Ziejewska gospodarz
- Wojciech Kozłowski gospodarz