Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - lokalne jest fajne
magazyn kulinarny
W skrócie: | Widzowie zobaczą hodowle świń, dowiedzą się, na czym polega chów fermowy i poznają rasy zwierząt. Szefowie kuchni pokażą, jak przyrządzać wieprzowinę. Zdradzą swoje sposoby na schab czy żeberka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.
Odcinek o polskiej wieprzowinie. Widzowie zobaczą hodowle świń, dowiedzą się, na czym polega chów fermowy i poznają rodzime rasy zwierząt. Gośćmi programu będą znani kucharze dietetycy i fachowcy w hodowli tuczników. Najsłynniejsi szefowie kuchni pokażą, jak najlepiej przyrządzać wieprzowinę, zdradzą swoje tajniki na przygotowanie karkówki, schabu czy żeberek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Krystyna Ziejewska gospodarz
- Wojciech Kozłowski gospodarz