x

Smaki czasu z Karolem Okrasą

magazyn kulinarny 2011   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa w Gietrzwałdzie na Warmii spotyka się z Dariuszem Dziedzickim, przewodnikiem i grzybiarzem. Przygotowują w karczmie pieczoną rybę z grzybami i zapiekankę z ziemniaków i grzybów.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Karol Okrasa udaje się do Gietrzwałdu na Warmii na spotkanie z miejscowym przewodnikiem i miłośnikiem grzybów, Dariuszem Dziedzickim. Opowie on prowadzącemu o zbieraniu grzybów, a także ich odpowiednim przechowywaniu i przyrządzaniu. W drugiej części programu Okrasa i jego gość przygotują w karczmie dwie potrawy - pieczoną rybę podaną z grzybami oraz zapiekankę z ziemniaków i grzybów.

Twórcy (pokaż wszystkich)